Major problem joining team

JugNut
JugNut
Joined: 27 Jan 16
Posts: 11
Credit: 72000
RAC: 0
Topic 91243

Hi guys i'm having major problems trying to join my team.

I've tried every link combination & suggestions on the boards but still no success..

1. Yes i'm logged-in

2 Yes I have credit

When I search for teams or just click on a any random team I never get the "join team" link.

So am I missing something or is team joining broken ATM?

*LOL* Could someone please put the exact steps needed to achieve this lofty goal?

Also which is the correct attach URL? I first attached to https://albertathome.org(as instructed when you click the big "join" button) I then got the boinc message stateing i'd attached to the wrong URL & to re-attach using "http://albert.phys.uwm.edu/" which I did.

So i'm now wondering which URL is correct? And could this be the problem?

Dr Who Fan
Dr Who Fan
Joined: 3 May 14
Posts: 13
Credit: 191726
RAC: 0

The correct project URL is

The correct project URL is https://albertathome.org/

 

sig-1347.png

sig.png

JugNut
JugNut
Joined: 27 Jan 16
Posts: 11
Credit: 72000
RAC: 0

Thanks Dr Who Fan,  it

Thanks Dr Who Fan,  

it seems there is still problems here,  I end up attaching 5 PC's using https://albertathome.org/.  After attaching each PC every time there was an update i'd recieve a message that  "i'd attached to the wrong URL & to re-attach using "http://albert.phys.uwm.edu/ when convieient".  From then on that message would repeat over & over on each PC. Eventually I relented an thats what I did.  It's my guess this only affects new people & in the end probably doesn't matter which one you use, except for fact that if you use https://albertathome.org/ you will will recieve the above warning in the message log, but for me I the message anoyed me enough to to change to the recomended URL. Which should have been the end of the story but...

I just recently looked in the boinc directory and to my shock there's now 2 account files & 2 project folders. One called "account_albertathome.org.xml" with it's data folder not suprisingly named "albertathome.org"& the another file called "account_albert.phys.uwm.edu.xml" with it's data folder "albert.phys.uwm.edu".  How this will playout in the futrue I don't know. Also another thing I noticed was in both account files the master URL is  "<master_url>http://albert.phys.uwm.edu/</master_url>" so it seems it probably is the correct one?

Any advise on what, if anything to do about this would be appreciated.

As for not being able to join my team, well in the end no matter what I did, no matter what URL I used,  no matter how many times I logged in & out the blessed "Join This Team" link would never appear on my chosen teams page.(or any other teams page)

Just in case I was missing something I posted on my teams message board and I helpful teammate who was already a member here tried to detach then re-attached from Albert & then re-join our team, which he did  without any problems. After that he told me exactly how he did it & where to look for the "Join This Team" link but still nothing as I had tried that way many times before,  so still joy.  Maybe it's just a problem for new members? I really don't know.

Eventually I read a post about some guy that had a similar problem & what he did was to join through his account manager, I don't use an account manager but after many hours of trying many different things to join my team I was willing to try almost anything and so that's exactly what did,  I ued BAM to join the team and.. It worked!!!

Perhaps this was a one off glitch that I was err lucky enough to get but usually thing don't work that way, do they?

Cheers..

Oliver Behnke
Oliver Behnke
Moderator
Administrator
Joined: 4 Sep 07
Posts: 314
Credit: 8545955
RAC: 0

Hi Jugnut, The project issue

Hi Jugnut,

The project issue you bring up there is indeed an interesting one! We'll definitely have to look into that. There are exactly the thing we do test here though, so don't be surprised if stuff breaks Cool

Thanks,
Oliver 

Oliver Behnke
Oliver Behnke
Moderator
Administrator
Joined: 4 Sep 07
Posts: 314
Credit: 8545955
RAC: 0

Regarding the team issue:

Regarding the team issue: don't get me wrong but is it possible that you already were a member of your team? I'm asking because you won't see the join option as long as you are already a member of a team. IOW, you have to leave your current team in order to you a different one.

I just checked it and it works as expected...

Oliver

JugNut
JugNut
Joined: 27 Jan 16
Posts: 11
Credit: 72000
RAC: 0

Hey Oliver thanks for your

Hey Oliver thanks for your time, yea i'm positive I was not a member. I never once did I see the "join this team" link so I could not join. If somehow I had managed to join then each time I went to my teams page I should have seen the "leave this team" link which I didn't see either.

Over the years i've attached to over 30+ projects & on at least 5 or more PC's & always joined the same team, while this doesn't make me an expert in any way shape or form it at least shows I have basic familiarity with how the process is supposed to work.  Also as I mentioned just in case I missed something I had a teammate go through the process & tell me what I was supposed to see & do. Which I had already tried many times before unsuccessfully.

Beyond that I have no clue as to the cause of the problem. But at least in the end I found a way. What a newcomer would have done in my place is anyone's guess?

Also about the attach URL as mentioned in previous post using the suggested https://albertathome.org/ gave me a message log response saying i'd attached to the wrong URL.  After doing as suggested & re-attaching to the suggested http://albert.phys.uwm.edu I now have two account files with two data folders. Is there a suggestion for fixing this or should I just leave it & hope for the best?

Cheers

Oliver Behnke
Oliver Behnke
Moderator
Administrator
Joined: 4 Sep 07
Posts: 314
Credit: 8545955
RAC: 0

Hm, we'll need to look into

Hm, we'll need to look into this but we've been "kinda busy" last week as might have guessed Wink

Anyhow, you can't do anything wrong here since this is our test project anyway.

Stay tuned...

Oliver Behnke
Oliver Behnke
Moderator
Administrator
Joined: 4 Sep 07
Posts: 314
Credit: 8545955
RAC: 0

Ok, I removed the A@H and

Ok, I removed the A@H and re-attached (7.4.36, OSX) and it worked without a hitch or any kind of warning: 

Mon Feb 15 14:42:39 2016 | Albert@Home | Detaching from project
Mon Feb 15 14:48:49 2016 |             | Fetching configuration file from https://albertathome.org/get_project_config.php
Mon Feb 15 14:49:08 2016 | Albert@Home | Master file download succeeded
Mon Feb 15 14:49:13 2016 | Albert@Home | Sending scheduler request: Project initialization.
Mon Feb 15 14:49:13 2016 | Albert@Home | Requesting new tasks for CPU and AMD/ATI GPU
Mon Feb 15 14:49:15 2016 | Albert@Home | Scheduler request completed: got 6 new tasks

The files in the BOINC data directory will still be named after albert.phys.uwm.edu since that's still the project's master URL. We see the same for 7.6.22 on OSX and Linux. I also forced an update, again without a warning:

Mon Feb 15 15:57:40 2016 | Albert@Home | update requested by user
Mon Feb 15 15:57:45 2016 | Albert@Home | Sending scheduler request: Requested by user.
Mon Feb 15 15:57:45 2016 | Albert@Home | Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
Mon Feb 15 15:57:48 2016 | Albert@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
Mon Feb 15 15:57:48 2016 | Albert@Home | Not sending work - last request too recent: 44 sec
Mon Feb 15 15:58:48 2016 | Albert@Home | Sending scheduler request: To fetch work.
Mon Feb 15 15:58:48 2016 | Albert@Home | Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
Mon Feb 15 15:58:50 2016 | Albert@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
Mon Feb 15 15:58:50 2016 | Albert@Home | No work sent
However, the message you got sounds familiar so we're going to do some code digging...

Which client version do you use?

Also, can you please compare the content of the master_url tag in the following files:

  • account_albert.phys.uwm.edu.xml
  • account_albertathome.org.xml (should it exist)
  • client_state.xml (the A@H project entry only)
  • sched_reply_albert.phys.uwm.edu.xml
  • sched_reply_albertathome.org.xml (should it exist)

Does it say albertathome.org in any of those files' master_url tag?

 

Thanks,
Oliver

JugNut
JugNut
Joined: 27 Jan 16
Posts: 11
Credit: 72000
RAC: 0

Hi Oliver thanks again for

Hi Oliver thanks again for your time.  In all files you made mentioned of the master URL was <master_url>http://albert.phys.uwm.edu/</master_url>

Eventually I shut down boinc & deleted the file account_albertathome.org.xml & it's associated data folder and after restart & update received no errors. So for now it seems my problems are over. What caused the problem in the first place? Darned if I know?

 

JugNut
JugNut
Joined: 27 Jan 16
Posts: 11
Credit: 72000
RAC: 0

Well i'm not sure what i'm

Well i'm not sure what i'm doing right or wrong but I just attached another PC(a laptop) and received the same error message during the attach process. I use boinc tasks to attach but it's hard to see how it could be the problem. Besides this message comes from the server.

From this host - https://albertathome.org/host/15108

 

 

3250 22-02-2016 09:58 AM Fetching configuration file from https://albertathome.org/get_project_config.php

3254 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Scheduler request completed: got 0 new tasks

3255 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM This project is using an old URL.  When convenient, remove the project, then add http://albert.phys.uwm.edu/

3256 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM No work sent

3257 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM No work is available for Binary Radio Pulsar Search (Arecibo, GPU)

3258 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Your current settings do not allow tasks from this project.  To fix this, you can change Project Preferences on the project's web site.

3259 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of einstein_icon.png

3260 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_11.png

3261 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_02.png

3262 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_12.png

3263 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_13.png

3264 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of einstein_icon.png

3265 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_05.png

3266 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_11.png

3267 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_02.png

3268 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_12.png

3269 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_13.png

3270 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_07.png

3271 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of eah_slide_08.png

3272 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Started download of EatH_mastercat_1344952579.txt

3273 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_05.png

3274 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of EatH_mastercat_1344952579.txt

3275 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_07.png

3276 Albert@Home 22-02-2016 09:58 AM Finished download of eah_slide_08.png

 
Oliver Behnke
Oliver Behnke
Moderator
Administrator
Joined: 4 Sep 07
Posts: 314
Credit: 8545955
RAC: 0

Quote:I use boinc tasks to

Quote:

I use boinc tasks to attach 

 

What's that?

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.